Ce se pune prima dată: gresia sau faianța?

O întrebare comună care apare atunci când cineva decide să își amenajeze baia sau bucătăria este dacă să înceapă lucrările cu gresia sau cu faianța. Este important să înțelegem diferențele între aceste două materiale și cum ar trebui să le instalăm pentru a obține cel mai bun rezultat final.

Diferențele dintre gresie și faianță

Gresia și faianța sunt două materiale de acoperire pentru podele și pereți, dar există diferențe semnificative între ele. Gresia este de obicei mai dură și mai rezistentă la umiditate, fiind astfel potrivită pentru zone cu trafic intens și expuse la apă, cum ar fi băile și bucătăriile. Pe de altă parte, faianța este mai puțin dură și mai puțin rezistentă la umiditate, fiind potrivită pentru utilizarea în spații mai puțin expuse la apă, cum ar fi livingurile sau dormitoarele.

Momentul potrivit pentru instalare

În general, este recomandat să începeți cu gresia atunci când amenajați o baie sau o bucătărie. Acest lucru se datorează rezistenței sale mai mari la umiditate și trafic intens. Astfel, dacă se întâmplă să vă scăpați câteva picături de apă în timp ce instalați faianța, gresia va fi mai puțin afectată decât faianța. De asemenea, instalarea gresiei în primul rând vă permite să aveți o suprafață mai uniformă și mai stabilă pe care să lucrați atunci când instalați faianța.

Cum să procedați în practică

Înainte de a începe lucrările, asigurați-vă că suprafața pe care urmează să instalați gresia și faianța este curată, uscată și nivelată. Aplicați un grund adecvat pentru a asigura o aderență bună a materialelor. Apoi, începeți prin a instala gresia în zonele cu cel mai mare trafic sau cele mai expuse la apă, cum ar fi podeaua din baie sau spatele blatului din bucătărie. După ce gresia este complet instalată și lipită, puteți trece la faianța pereților sau a altor zone mai puțin expuse la umiditate.

Concluzie

În final, întrebarea „ce se pune prima dată: gresia sau faianța?” poate avea mai multe răspunsuri în funcție de circumstanțe. Cu toate acestea, în majoritatea cazurilor, este recomandat să începeți cu gresia atunci când amenajați o baie sau o bucătărie, datorită rezistenței sale superioare la umiditate și trafic intens.

Photo of author

Sagryn

Lasă un comentariu