Unde se asează servetelul la masă

Atunci când ne aflăm la masă, există anumite reguli de etichetă pe care este bine să le respectăm pentru a ne bucura de o experiență plăcută și elegantă. Printre aceste reguli se numără și modul în care se așează servetelul la masă, un gest aparent simplu, dar care poate spune multe despre nivelul nostru de educație și bună-cuviință.

Locația ideală pentru servetel

Când vine vorba de amplasarea servetelului, este important să ținem cont de câteva aspecte. În mod tradițional, servetelul este plasat pe farfurie sau lângă farfurie, în funcție de preferințele gazdei și de protocolul specific fiecărui eveniment sau local.

Servetelul pe farfurie

O opțiune comună este să așezăm servetelul pe farfurie, fie în mijlocul acesteia, fie pliat frumos lângă farfurie. Acest mod de așezare este practic și elegant în același timp, oferind un aspect ordonat și îngrijit mesei.

Servetelul lângă farfurie

Alți gazde preferă să așeze servetelul lângă farfurie, fie în stânga sau în dreapta acesteia. Această opțiune este la fel de acceptabilă și poate oferi un plus de confort oaspeților, având servetelul la îndemână fără a fi necesar să îl caute pe farfurie.

Variante alternative

În unele situații speciale sau în funcție de particularitățile evenimentului, există și alte variante de așezare a servetelului la masă.

Servetelul în pahar

Uneori, în restaurante sau la evenimente formale, servetelul poate fi plasat în pahar, având un aspect estetic deosebit și economisind spațiu pe farfurie.

Servetelul pe platou

La mesele festive sau în locații unde există un platou special destinat servetelor, acestea pot fi așezate frumos pe acest platou, fiind accesibile și ușor de luat.

Concluzie

Indiferent de modul în care alegem să așezăm servetelul la masă, este important să fim atenți la detalii și să respectăm regulile de etichetă, astfel încât să ne bucurăm de o experiență plăcută alături de cei dragi sau de colegi. O alegere potrivită a amplasării servetelului poate adăuga un plus de eleganță și rafinament întregii atmosfere.

Photo of author

Sagryn

Lasă un comentariu